Saturday, March 24, 2012

Naza Citra - New Driveshaft


Why Pay More ?? P44 Autoworks ada ready stock Original Mobis Driveshaft !!!

31 comments:

  1. berapa kos + upah tukaq driveshaft citra..?

    ReplyDelete
  2. original rm 450 with installation !

    ReplyDelete
  3. kiri kanan complete set RM450 ke?

    ReplyDelete
  4. rm450 complete kiri kanan tu rege wira bro....ni citra bro...

    ReplyDelete
  5. Salam, Memang part Original yang citra pakaike, pasal kawan dah survey, banyak sangat versi drivesahaft citra, ada yang buatan malaysia, korea, bila diselidek yang korea itu pun bukan ori,
    macammana nak tahu yang ori,
    ada tak gambar packing,

    ReplyDelete
  6. hanya tuan kereta dan orang yang ada hari pemasangan ni ja tau ori ka dak..mai packing mobis kia tu la....kalau susah sangat..x pe...bro gi beli barang..kami pasangkan...x de susah apa pun....lagi satu..ada ke recond nya driveshaft utk citra ni....sejak dok layan repair kete korea ni..x jumpa lagi la barang barang dari malaysia or jepun utk kia ni..suma dari korea ja...tatau la bro..saya masih baru lagi dalam bidang automotif

    ReplyDelete
  7. Maaf tuan, Kawan sudah pergi kedai sparepart, tuan kedai offer 3 pilihan,
    Ada driveshaft for citra dari APM, RM260,(warranty sblan)
    Korea RM 600 (Warranty Sblan).
    Ori citra RM1900 (no warranty).

    Bukan apa, kalau tuan yang pakar boleh mengatakan RM 450 tu memang yang citra pakai, rasanya saya sanggup kluar belanja untuk currier ke johor. untuk memastikan saya membeli barang yang betul.

    ReplyDelete
  8. x pasti la tuan.sbb hari tu ada orang dari kota tinggi pun mai tukar timingbelt kat kami..dia x percaya harga kami buat rm 380 siap pasang....ori mobis kia ... bab nak courier ke apa...boleh..bayar duit courier..x da hal....yang pasti driveshaft ni mai dalam plastik ..mobis kia tu lah...kalau nak check ori ke idak..kena pi kilang la kot....kalau x ori..xkan depa nak dapat plastic mobis kia kan ? terpulang...setakat la ni x da complain lagi dari customer naza citra yang bersepah kat wsop saya....

    ReplyDelete
    Replies
    1. as salam...maaf bertanya kos untuk timing belt citra bagi tahun 2013 nie...tq

      Delete
  9. Wa da bikin bro.. rm480 siap pasang made in korea.betul ada 3 kind of price. yg rm1900 tu klu lu buat kt SC. skrg ni yg kiri plak da buat hal.. tu nk tya brape hatga yg sblah kiri

    ReplyDelete
  10. yezza..betul kan saya cakap...rm 450...cuma bro kita ni dapat mahal sikit dari saya buat....lebih kurang la tu.....rege sama ja bro kiri kanan....x de beza....mungkin kalau lebih banyak citra dok mai tukar driveshaft saya boleh tekan lagi rege minta kurang....cam rege timingbelt la..saya tekan kow kow skang ni..bukan apa..nak kasi rege terbaik utk anda semua....

    ReplyDelete
  11. brO..
    agak2 klau naza citra buat top overhaul anggaran kos brp..kos angkat head, grindvalve, xjas shim..
    timing belt& Waterpump baru ganti..
    tq

    ReplyDelete
  12. Salam nak tanya Naza Citra power steering pump berapa harga ye...

    ReplyDelete
  13. seken - rm 300++ .. kena rajin cari kat mudah.my
    baru - rm 750++ .. boleh tolong order kat spare part / dealer or cari kat runner runner yang dok iklan kat internet

    ReplyDelete
  14. service naza citra berape yer? kalo tukar minyak, minyak gear, plug..berape?

    ReplyDelete
  15. tukar absorber citra brape plak harga

    ReplyDelete
  16. service = rm 290 ( minyak semi/oil filter ori/atf ori / plug ngk )

    absorber ada 3 jenis..tapi yang saya ingat rege skang ni...brand KAYABA = rm 185 sebatang x 4

    ReplyDelete
  17. salam. upah pasang drift shaft berape untuk kete citra?

    ReplyDelete
  18. x buat..barang kami sendiri ja pasang...bawa sendiri bro cari wsop lain...maaf

    ** maaf lambat jawab kat blog...untuk jawapan pantas..sila call 012 5526121 .. atau join facebook P44 Autoworks

    ReplyDelete
  19. As-salam..nk tnya, tukar windscreen belakang citra bape erk?

    ReplyDelete
  20. Bro Nak tanye kalau maunting rosak lambat tukar apa Akan. Jadi Atau Ada benda lain nanti rosak

    ReplyDelete
  21. haloo bro..sya bru beli citra 2009..bila selekoh ke kanan stereng ada mcm free play pla..pasl apa ye?-stereng rack ke drive shaft?...tQ

    ReplyDelete
  22. ben,,,soalan macam ni agak sukar nak jawab dalam blog/fb/sms/call sbb tidak nampak n x test...so...sila bawa ke wsop

    ReplyDelete
  23. tekan brek dengar bunyi klok (di blah kiri blakang). Tapi bukan selalu. Sebab? Takut bawa mai tak bleh nak tunjuk sbb bukan selalu bunyi tu ada

    ReplyDelete
  24. Salam...nk tanya ada bunyi klok bhgian depan semasa memandu jln xrata (kete citra) bhgian kiri dan kanan..adakah di sbbkan drive shaft? Bila brek tiada bunyi klok tu..hanya semasa memandu shj..boleh bg location kdai?

    ReplyDelete
  25. Permatang Pauh..kat blog ni ada alamat n peta..cuba tgh bahagian kiri blog

    ReplyDelete