Wednesday, October 6, 2010

Perdana V6 Top Overhaul

Saja nak review siket V6 datang wat top overhaul kat P44 Autoworks - siap dalam tempoh 7 hari bekerja !




Head dah barai...24V..jenuh nak grindvalve



Hitam gile ah...



Gasket ori mitsubishi



Putih Melepak...ini akan jadi kat head anda bila antar kat P44 Autoworks



Finally..after 7 days... done...!

25 comments:

  1. how much cost to do top overhaul for perdana v6?previosly my engine got some leaking point..

    mail me : chal_eterna@yahoo.fr

    ReplyDelete
    Replies
    1. How do I get a piston. I've been looking for one firba while 2 purchase, the right one.

      Delete
    2. How do I get a piston. I've been looking for one firba while 2 purchase, the right one.

      Delete
  2. berapa kos untuk top overhaul untuk mivec md v6 perdana. timing belt dan waterpump tak tukar. sebab baru tukar

    ReplyDelete
  3. kalau nk full overhaul kos berapa?

    ReplyDelete
  4. kalau top overhaul berapa hari / kos ?
    timing belt berapa hari / kos ?
    spark plug kos ?

    Model Perdana V6 2005

    ReplyDelete
  5. nak buat yang mana satu nih? sila call 012 5526121 atau terus ke wsop...

    ReplyDelete
  6. perdana v6,start buka head,sebaek2 nye ganti semua.buat sikit2 rugi mase dan kerja.
    walopun aku bukan pomen.tapi tulah hakikat enjin V6.....

    ReplyDelete
  7. sy punya pv6 leaking.. bapek kos die bro??

    ReplyDelete
  8. tudia...saya x bleh jawab la bro dalam blogspot..sbb saya sendiri x tengok leaking dari kawasan mana kete tu....bawa mai wsop..saya check...kasi sebutharga...terpulang nak buat ka dak

    ReplyDelete
  9. salam bos, nk tny skit brpe range arge nk full overhaul+rebore 82mm enjin 4g92 sohc??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Enjin perdana v6 problem. Mana lagi baik tukar enjin atau overhall.

      Delete
  10. Sy bru buat genaral overhual..siap smua sy start jlan 5 piston..cek api xsupply injektor xfngsi..apa masalah sbenar...?

    ReplyDelete
  11. kena check bro..maybe ada salah pasang apa apa kot bro..cuba check balik satu satu..insyaallah jumpa

    ReplyDelete
  12. Bro nk tanye proton perdana v6.....bila start bunyi kasar mcm tapad pon ada konrod pon ada pas tu dah panas enjin senyap

    ReplyDelete