Friday, February 17, 2012

Our New Location

Map To Our New Workshop


Our Signboard & Working Area :)

68 comments:

  1. Assalamualaikum. Kete saya tuka enjin toyota supra. 1 tahun guna OK, sekarang ni tiba2 bila start enjin asap itam keluar dan enjin bergegar. RPM turun naik dan mati. Mekanik sini kata MAP sensor rosak tp saya dah tukar masih jadi lagi. Dia dah surrender tak tau masalah apa.

    ReplyDelete
  2. tuan : saya dah jawab melalui sms/phone/facebook...jawapan saya tetap sama tuan..kena bawa kereta ke wsop...sbb dalam internet x boleh nak check kereta tuan

    ReplyDelete
  3. baiklah. kena buat appointment dulu ke?

    ReplyDelete
  4. saya nak tanya..naza sutera boleh buat x? kat dashboard lampu airbag dok mnyala..timing pulak jadi gila..naik turun saja..p pomen keta dalam penang dia kata computer box dia kna check tapi dia tak ada laptop..boleh tolong x?

    ReplyDelete
  5. masuk scanner dulu baru bleh tau apa cerita....x pakai laptop pun xpa..pakai console aja

    ReplyDelete
  6. kalau scan dgn reset ecu brpa?
    kalau kna tukaq throttle body ada spare part x? anggaran kasar kos brapa?

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. 2/6 ni saya p wsop..sebelah petang..

      Delete
  8. salam,

    Kereta waja EV saya ada problem handling n alignment even dah banyak kali wat alignment n chamber. Tayar berat n bergerak ke kiri walaupun kedudukan steering lurus. Dah tukar steering rack, bush dan rod end tapi masalah still sama. Adakah masalah lower arm, spring atau absober?setakat ni hanya lower arm dan spring yang tak pernah tukar.

    ReplyDelete
  9. sila ke wsop..kami cuba check secara percuma ..

    ReplyDelete
  10. Inokom Atos minyak enjin bocor sedikit. Nak repair agak berapa dan kalau beli spare part sendiri upah pasang berapa pula? Berminat dengan hasil kerja workshop anda.

    ReplyDelete
  11. assalamualaikum... keta saya kancil 850... masalah asal keta ni leaking minyak itam.. sy hantar ke bengkel untuk fixed the problem.. tapi masalah yang sama berulang beberapa kali... g bengkel mekanik cakap kena tukar itu ini tapi masalah masih sama.. tolong saya... perlu wat tempahan ker untuk hantar keta saya ke p44 autoworks.. berapa lama masa yg diambil pihak tuan unt masalah nie..

    ReplyDelete
  12. wsalam...terima kasih kerana sudi ctc P44... macam ni...utk kes leaking sy susah nak estimate kos dan masa sbb saya kena tgk dulu then baru bleh tau...oleh yang demikian...sila walk in aja...minta pandangan staff saya kat wsop..diaorang akan bantu anda sebaik mungkin....

    ReplyDelete
  13. alhamdulillah,akhirnya gua find woksyop p44 ni...kalau x payah la if ada pblm ngan keta korea gua ni...gua nak pi sabtu ni..nk p cek pblm kt keta suria gua..bleh x staff p44..

    ReplyDelete
  14. bro kos utk tukaq brake pad n tukaq minyak gear utk keta suria brape yew??? senang kit nak budget t..

    ReplyDelete
  15. tuan,

    service aircond + refill gass + valve + cuci menatang box yg bawah dashboard tu brp harga anggaran? kereta wira 1.5 manual

    ReplyDelete
  16. rm80 saja..cuba check blog..saya baru aja iklan aircond dept

    ReplyDelete
  17. RM80 is considered very gud price... P44, keep up ur gud job

    ReplyDelete
  18. salam bos. major service untuk honda city vtec 07 anggaran brapa harga?

    minyak hitam + filter
    cvtf
    spark plug

    bleh PM harga dlm mail : seven11hero@gmail.com

    ReplyDelete
  19. minyak engine semi ori honda + filter ori honda = rm 125
    cvtf ori = rm 125
    spark plug nak macam mana punya..ori / elok / biasa...

    ReplyDelete
  20. salam... bro...... berapa kos utk major overhaul utk perodua rusa 1.6....

    ReplyDelete
  21. klu nk order barang bleh x....meter wira se...

    ReplyDelete
  22. ada ja barang baru bro...x yah order.......mai wsop saya aje

    ReplyDelete
  23. salam bro..major servis utk vios 2005 brapa?

    ReplyDelete
  24. milage berapa ribu km ?


    ** maaf lambat jawab kat blog...untuk jawapan pantas..sila call 012 5526121 .. atau join facebook P44 Autoworks

    ReplyDelete
  25. major dah tu...kena bawa mai kete saya boleh check n kasi sebut harga..no worries..rege kami pasti terbaik .. kami guna barang same spec ngan sc..vios baru pun semua dah lari mai wsop kami

    ** Maaf lambat reply kat blog..sila join www.facebook.com/p44autoworks & call 012 5526121 kalau nak reply segere

    ReplyDelete
  26. Salam Tuan,

    saya pakai citra thn 2008.Mileage 105k, masalah yg dihadapi jarum temperature ‘full’, kemudian saya matikan enjin dan 20 minit kemudian (enjin sejuk) saya checked air radiator, ia kering dan diisi dlm 2 liter.(1 1/2 botol mineral besar)

    Sebulan selepas itu temperature ‘naik’ lagi..saya lakukan perkara yg sama mcm mula2, slps 3 hari saya checked radiator dan isi air sebanyak 1 gelas shj..

    Baru2 ini Saya bawa kereta ini drp kl ke kangar perlis tanpa ada masalah ‘temperature’ naik cuma selepas travel 6 jam air radiator surut kira2 1 gelas dan pulang ke KL pun keadaan ok Cuma kena isi air 1 gelas lagi..

    Isunya, adakah ia bocor pada radiator, water pump, gasget (ada pomen ckp mcm gasget terbakar jika 2 3 kali air kurang-entahlah) ataupun masa saya isi air ia seolah-olah nmpk mcm penuh tp belum sepenuhnya( sbb air dah smpi penutup jd saya anggap ia penuh, adakah saya perlu on kan enjin dan perhatikan air itu masuk sepenuhnya?)..mohon bantuan tuan..terima kasih.

    ReplyDelete
  27. Lupa nak bg tau, masa temperature naik bkn kenderaan sedang bergerak tp ketika saya parking sambil tunggu org dlm masa 10 minit..

    Mcm mana pun air ttp kurang jika kenderaan dibawa.

    ReplyDelete
  28. hurm....mungkin juga betul gasket terbakar..tapi kena wat check tgk ada bubble ke idak dalam radiator..cuba check radiator n kipas laju ke idak pusingnya..dan lagi satu...gunakan coolant utk kenalpasti kebocoran...

    ** saya jarang reply kat blog...pls join facebook or direct call 012 5526121

    ReplyDelete
  29. Sya ada checked air radiator, x buih..kipas pomen kata ok, colant sya x try lgi..
    Jika betul gasket terbakar brp kosnya dan brp lama keta ni tido d workshop tuan, sbb tgk pd blog n fb "nmpk" gayanya ibarat doktor pakar dan penerangan pun tak nmpk mencurigakan serta tak kisah pelanggan nak dtg atau x wlpun dah bg info..
    Tq bg info..

    ReplyDelete
  30. cuba boh coolant dulu..tgk cam na....sbb mungkin leaking saya rasa..sbb gasket terbakar bukan bleh drive lama lama....selalu kejap aje dah overheat..kalau betul gasket piap....seminggu gak kena masuk garaj..sbb sini foundri ada sikit lemau

    ReplyDelete
  31. Saya telah mencuba dgn coolant tapi tak nmpk kesan bocor.
    setelah mendapat bantuan drp pihak bengkel aircond (kebetulan pomen ni x pelanggan, jd mereka tlg cek)katanya ada 'mcm' bocor..
    Saya terus ke kedai repair radiator dan setelah check dgn merendam dlm air serta dgn tekanan angin mmg benar ia bocor dkt 'radiator..

    Setelah di welding dan test sekali lagi dlm tank berair dgn tekanan angin maka tiada lagi kebocoran..alhamdulillah sudah seminggu slps itu air radiator 'sentiasa' penuh..
    Terima Kasih memberi nasihat **ayat-sbb gasket terbakar bukan boleh drive lama lama"**..ayat ini mengugatkan hati saya mengatakan radiator bocor..tq bro..moga allah swt merahmati dan berkati usaha tuan.

    ReplyDelete
  32. Salam.....nak tanya servis aircon utk MYVI 1.0 berapa kos? kereta tahun 2005...aircon dah jadi panas, ada berbau sikit..mgkn dah kering...

    ReplyDelete
  33. call saya 012 5526121 .. jarang online blog ye bro..update je...

    ReplyDelete
  34. Salam bro, saya ada Mazda 626 2.0cc tahun 92 type GD ada masalah gear tidak smooth masa shifting, bro leh tolong?

    Tq.

    ReplyDelete
  35. slm bro,iswara 1.5A waktu pg@mlm saje aircond sejuk,tghari aircond tak rase,comprosser,piping,kipas condensor,dah tukar tp mslh tetap sama,usia kete 20 tahun,bpe kos nk bg sejuk mcm kereta baru,dpt tau kos jer saye nk htr,walaupun jauh,janji sejuk(mohamad johor)

    ReplyDelete
  36. erk..ekon kena check dulu la bro..x bleh nak agak .. tapi saya boleh aje buat kasi sejuk..no worries

    ReplyDelete
  37. salam. waterpump persona boleh tahan smp 200,000km tak?

    ReplyDelete
  38. salam tuan... selalu waterpump campro ni dalam 150 000km dah nampak tanda bocor

    ReplyDelete
  39. Salam bro, honda city 2005 suspect flying wheel problem. 1500-2300rpm boleh dengar bunyi bising dalam kereta, reverse ada jerking. Nak tanya berapa cost agaknya nak tukar flying wheel ni?

    ReplyDelete
  40. Assalamualaikum tuan, sy nk tanya berapa anggaran kos utk buka dashboard bg membuang binatang mati dalam aircond vent. Sy dh buka blower aircond tp x ada apa-apa jd suspect dalam vent aircond. Terima kasih.

    ReplyDelete
  41. Assalam,sy nk tanya kenapa wira 1.5 sy sllu bunyi bising dkt area belting walaupun selepas tukar timing belt bru?

    ReplyDelete
  42. salam,
    kipas kereta naza forza/sutera dah rosak fius pun dah terbakar...
    tuan ada part dia tak yang potong punya... ori mahal sgt rm400....

    ReplyDelete
  43. salam...
    kereta persona kalau nak buat full major servis aircond dalam berapa yer kosnya

    ReplyDelete
  44. salam...
    kereta persona kalau nak buat full major servis aircond dalam berapa yer kosnya

    ReplyDelete
  45. sila bawa mai wsop utk sebutharga

    ReplyDelete
  46. Salam....saya nak pasang grounding cable untuk kereta honda city 2014/2015...berapa harga dan brand apa???? lagi satu saya nak tanya macam mana nak kurang kan bumping (melambung-lambung) pada kereta honda city saya bila bawa passenger di belakang??????

    ReplyDelete
  47. Saya ada wira se 2006. Masalah engin bergegar masa lepas clutch. bila jalan ok. bila on aircond pon bergegar. Sudah tuning, tukar drive shaft, tukar mounting. sudah pasang ficd. Tapi masih bergegar. P44 boleh settle? apa masalah? kos?

    ReplyDelete
  48. Myvi wife saya overdrive selalu blinking. Perodua kata wiring problem. Harga wiring RM800 tapi tak confirm blh Ok. P44 blh settle? Brp kos?

    ReplyDelete
  49. arcue ; semua anda dah tukar kat workshop lain kan ? so..saya perlu anda bawa kereta ke workshop saya utk check .. then baru boleh bagitau masalah dan harga .. kami tiada ilmu repair secara ONLINE

    ReplyDelete
  50. salam, Toyota SEG 1.3(M)'92. Nak upgrade 4AGE silver top 20V (A) . boleh bagi nasihat dan budget tak? Toyata SEG saya luaran dan dalaman masih ok lagi. Cuma engine dan dashboard ada masalah , sebab pakai.

    soalan:

    1. Upgrade Silver/Black top kena budget brapa?
    2. Jangka masa sipa brapa lama?
    3. Boleh Tuan P44 Auto tolong carikan boleh tak? (payment saya settle)
    4. Sekali upgrade grant di puspakom.

    wasalam

    ReplyDelete
  51. salam boss kalau saya nak tukar engine mounting wira 1.5 injection 1 set berapa ......siap pasang.....

    ReplyDelete
  52. rm 300 siap pasang complete semua

    ReplyDelete
  53. salam bos.. kalau SAGA BLM manual convert AUTO brapa ye?

    ReplyDelete
  54. proton perdana kalau nak tukar enjin.... enjin apa yg terbaik pada pendapat tuan.. berapa kos enjin + upah?

    ReplyDelete
  55. KOS TUKAR MOUTING SAGA FLX??

    ReplyDelete