Tuesday, September 7, 2010

Kelisa Abu Toing From Ipoh - General Overhaul

Hari hari terakhir ramadhan....sebelum cuti raya...sempat ke idak siap ni...tapi janji ngan owner lepas raya..nak try push gak .. harap harap sempat la siap...

Bro M tengah barang engine kelisa


Click gambar utk tgk jenama gasket yang kami pakai...hanya yang terbaik


semua barang tear n wear owner suruh tukar..hanya yang terbaik !

43 comments:

  1. bpe kos ek wat overhaul nie???yg biase2 nye..bajet dlm bpe RM

    ReplyDelete
  2. alamak..baru perasan pertanyaan...selalu kos dalam rm 1000 ke rm 1800 bergantung kepada kerosakkan dan apa barang bro nak tukar..cam kete kat atas ni..dia tukar segala clutch/timingbelt and so on

    ReplyDelete
  3. bos kalau kelisa nak convert enjin yrv manual 1.3 turbo berapa kos yer siap pasang?

    ReplyDelete
  4. standby dalam 7k +- .. penang halfcut mahal bro

    ReplyDelete
  5. enjin lantai xdak..blok 1000 ada ka P44 Autoworks..hehe???

    ReplyDelete
  6. salam, saya nk tanya bnyk benda berkenaan kancil 850 ni.

    1. sy punye enjin gegar teruk, bunyi pun sgt bising. perlu ke sy tukar mounting. kos nye berapa kalau tukar mounting?
    2. temprature x stabil, slalu tinggi. sy dh tukar radiator 3 kali tahun ni. ape lg yg perlu sy buat? adakah head bengkok ataupun aade msalah lain?
    3. jika dimurahkan rezeki sy ingin menukar enjin kelisa/ viva 1.0.. persoalannya tapak n mounting lepas ke masuk enjin ke kancil? sbb enjin kancil x de tapak sebelah kiri mcm enjin viva.

    ReplyDelete
  7. 1.complete set engine mounting siap pasang rm 250 - ori daihatsu
    2.head bengkok la tu ...
    3.pomen yang buat keje..bro x yah pening..dah banyak orang buat..

    *** dalam fb saya x bleh check masalah kereta..saya cuma boleh bantu so so saja...kena bawa mai check baru bleh tau masalah sebenar...harap maklum

    ReplyDelete
  8. Kalau head Bengkok kena overhaul ke bro. Berapa kos sbb Kete gua panas sampai overheat bila jalan Jem

    ReplyDelete
  9. x payah overhaul..buat top overhaul sudah

    ReplyDelete
  10. Bro, total kos utk convert Kancil 850 (A) ke enjin Kelisa 1.0 (M) skli endorse slalunya dlm brp modalnya? Brg apa yg perlu tukar utk keseluruhan proses?

    ReplyDelete
  11. Salam bro...
    Nak tanya kalo nak tukar set timing chain L5 baper yer... saya punya L5 dah teruk bunyi timing chain nyer...

    ReplyDelete
  12. chain kita boleh kasi cekang dulu bro

    ReplyDelete
  13. salam bro nak tnya kalau nak full overhaul kelisa berapa agak2...bnyak brang baru tukar tp nak kasi betol2 tip top..kereta auto...pm secepat yg mungkin bro..betol2 nak give up ngan kereta nii..nii pun last hope dah nii

    ReplyDelete
  14. standby 1.4k above..tgk nak pakej cam na..kalau tukar semua barang support engine lagi banyak la kosnya..kalau x da tukar...sikit la..sila bawa kete utk sebut harga....


    ** Maaf lambat reply kat blog..sila join www.facebook.com/p44autoworks & call 012 5526121 kalau nak reply segere

    ReplyDelete
  15. bagus gak ade blog ni...sbb xlama lagi saya pakai kelisa insyaAllah...hrp bole tjuk ajar kalau ade mslh hehehe

    ReplyDelete
  16. Kalau nak tukar engine kelisa 850 ke 1.0 auto berapa kosnya..engine + kos pemasangan

    ReplyDelete
  17. engine kosong rm 1800 skang ni regenya....upah pasang rm 250

    ReplyDelete
  18. Top set gasket kelisa brape rm ye bro

    ReplyDelete
  19. 1-2 ratus ikut kualiti .. metal or carbon set

    ReplyDelete
  20. kelisa saya tahun 2004, minyak leaking sampai terpercik tepi2 body kereta, p bengkel kata sebab head gasket tersumbat, tukar head gasket lepas 3'4 hari jadi lagi..p bengkel yang sama pomen kata confirm disebabkab piston ring dan kena buat full overhaul..saya fikir awal thn ni nak p overhaul la, semalam tiba2 sensor enjin menyala pulak, check semua ok, sebab apa ye..kalau saya ke bengkel p44 berapa kos untuk overhaul, repair semua tu ya..dah alang overhaul baik tukar timing belt sekali..boleh bagi quotation x? dan berapa masa ambil untuk repair. thanks.

    ReplyDelete
  21. sheela : saya kena check dulu apa masalah kereta tu..then only saya boleh buka sebutharga.....jangkamasa masa diambil utk repair juga bergantung kepada kerosakkan...

    saya jarang reply di blog..boleh direct tanya di www.facebook.com/p44autoworks atau call saya 0135336121

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok, thanks..
      saya dah jual kereta tu bulan 1 lepas..dah penat berubat..silap sendiri beli kereta 2nd hand pandang pada rupa..

      Delete
  22. Salam tuan...dashboard kelisa ada jual tak?

    ReplyDelete
  23. Salam bos.kalo kelisa minyak enjin habis.kereta mati mase jalan brapa kos nk repair?kna overhaul semua ke.

    ReplyDelete
  24. Salam tuan rumah,
    Cuma Nk share pengalaman p44,,kancil 660 sy dah tukar enjin kenari.. Masalahnya steering bergegar kuat time Bawa laju..tayar da tukar baru..Rim ok..balancing alightment da buat..

    ReplyDelete
  25. salam tuan..macam mana nk bagi meter jalan ye..kancil masuk enjin viva 1.0. sbb kncil gna cabel, viva guna soket...nk tanya boleh ke masuk meter viva kt kancil....maaf budak baru belajar bertanya

    ReplyDelete
    Replies
    1. Saya pun baru tukar enjin kancil masuk enjin viva elite 1.0..meter rpm tak jalan..so tukar dashboard l5 dengan meter dia baru ok..

      Delete
    2. x payah tukar dashboard pun xpe..ko cabut je sensor tu..pastu boh cable...sama je....mende alah tu adaptor je

      Delete
  26. boleh...amik sensor kancil baru...sama je..ubah sikit wiring

    ReplyDelete
  27. Askum..nk tye overhaul enjin kenari brp ya??

    ReplyDelete
  28. Slm nk tanya lau nk tukar block kelisa brape harga ?

    ReplyDelete
  29. Slm nk tanya lau nk tukar block kelisa brape harga ?

    ReplyDelete
  30. Salam en...kalau nak tkr enjin kelisa ke 1.0 jugak atau ke 1.3 berapa upah semua sekali? Termasuk upah semua

    ReplyDelete
  31. Salam en..nk tnya..klu kancil 850 manual convert masuk gearbox auto viva..ada masalah pape x?performance mcm mana?lg smooth ke x?

    ReplyDelete