Friday, September 3, 2010

What happen after 10 month @ P44 Autoworks

Saja nak share ngan kawan kawan suma....dari awal pembukaan hingga hari ni...(oktober 2009 till september 2010)

Ni masa awal awal pembukaan around nov 2009


Halfcut pun dah ada masa ni...mr fatihi balik pulau n omug psp..caldina tu milik ayien seb jaya


Tu kete fatihi balik pulau...2nd halfcut yang di pasang kat P44 Autoworks selepas 2 minggu beroperasi


Ni plak kete gini nurul zaman intel...masuk l7 turbo..sebelah tu kete yeop..masuk gsr turbo


Aha...selepas 6 bulan beroperasi...L512 pasir mas...evo 3 kulim...banner pun dah baru...


Stok halfcut yang tgh tunggu masa nak pasang..rumah buruk ada lagi masa ni...


Ni bangkai halfcut yang dah siap pasang..ada dalam 30 biji kot


Dikala senja pun P44 Autoworks masih beroperasi


Semua ni enjin dah siap tukar...suma P44 Autoworks nya kerja


Neo milik sham ipoh...pulley/cam/exaust/cai


30.6.2010 ..deretan kete..full house masa ni


1.72010 - 2 biji kancil tu tgh masuk halfcut turbo...viva from vivac malaysia


mr zairi mai tolong turun tank


abg leh - salah sorang mech kat P44 Autoworks - lepas turun engine evo3


enjin ni kena overhaul - upgrade owner offshore man..huhu


L9 jbdet inside


Murad @ Bro M - P44 chief mechanic


Kancil kairul azri masuk l502 - wira gsr emi tepeng overhol - evo 3 kulim dah nak siap


Bro M tgh grind valve head GSR


badrul munir - P44 Autoworks mechanics


epi kelisa - YRV turbo inside


Gambar sekitar julai 2010


Ni suasana julai 2010 - hari sabtu..full house..


vios dugong pun servis sini..package fully syntetic lubricant with labour rm 200 only !!!


proses meruntuhkan rumah buruk - julai 2010


ehe...TNB pun mai P44 Autoworks


errr..kete apa ni ya?


Ogos 2010 - runtuh sudah ... makin luas la P44 Autoworks


Bro M tgh torque head EVO


Triton pun turun P44 Autoworks


kelisa - L9 jbdet inside


5.8.2010 - ramai yang turun .. ni hari isnin kalau x silap


evo 3 kulim dah siap...fully overhaul


Bro M tgh barai blok gsr - salin blok


peh..itamnya..ni gsr nya head ni...sebelum


Kia spectra pun masuk P44 Autoworks la bro


Barang original KIA juga P44 Autoworks guna bro


Sept 2010 - ramadhan fever ni...


B18c skunk2 - man galant punyo


Gsr dah siap overhaul....marveles


Only original parts


Berkilat tak??? ni akan jadi bila anda overhaul kat P44 Autoworks


Hafkat stok raya 2010 ... mari mari mari..


Kete projek wan evo - 1.8 bar aje.


stok raya....6 biji hafkat .. nanti saya iklan harga siap pasang...


wira iman baru siap tukar clutch 8 inci(rujuk iklan 7inci to 8inci) .. skang tgh tukar timingbelt ..


ni suma nak kena setel sebelum raya....


waja wpc mai tukar clutch/pulley/timingbelt/service asas


mana lagi geng WPC???


Jazz pun mai repair kat P44 Autoworks yerrr..


ni suma nak kena setel sebelum raya...tapi dah clear la sikit...
*tgh dok update blog ni pun dapat 3 call booking utk esok...


it's me - firdaus @ gar - do email me gar_soksek@hotmail or 012 5526121 if you have anything to ask !

41 comments:

  1. uih... hebat2... tp pic keter aku xdak... huhuhuhu.... majok arh gni...

    ReplyDelete
  2. ayie..send ur car pic..ni koleksi hp aku jek..ada yang ada ada yang tiada...after this..aku akan cuba amik suma gambar kete yang upgrade...

    total dah 56 kete pasang hafkat kat P44 Autoworks

    ReplyDelete
  3. Gar kas4411 tak dak gambaq pun ... adeiiii ...

    ReplyDelete
  4. hahaha... henset kau dh ley MMS ka??
    kang HANG br tau... xdpt kastemer nk call... hahaha...

    ReplyDelete
  5. aku g kdai ni byk kali, tp np kreta aku xde??? hahaha...

    ReplyDelete
  6. hurm..ada dalam fb la bro...cuba check dalam fb..ada...masa bro turun gearbox suma tu ada...

    ReplyDelete
  7. keta aku no satu ..kira anak sulong la ..hee

    ReplyDelete
  8. kie : terima kasih banyak banyak kerana pilih P44 Autoworks utk pasang halfcut masa awal pembukaan kami ... terima kasih !!

    ReplyDelete
  9. P44 autoworks, nk tanye saga blm saye ade bunyi nyaring2 bile tekan minyak and bila kipas pusing..ape problem eh? belt kendur ke?

    ReplyDelete
  10. bleh jadi auto tensioner la bro....tak pun belt x bapa elok....

    jenis campro ni belt dia cekang sendiri !

    ReplyDelete
  11. terbaek lah bro...semoga berjaya...aku dok cglun..kalau dekat mesti aku p workshop ni..

    ReplyDelete
  12. maseh bro...dari perlis pun ramai bro....pi area kola malam minggu..banyak kete pakai sticker p44

    ReplyDelete
  13. Salam....

    Saya berminat dengan bengkel ini. Nak tanya kalau Naza Sutera masuk engin 4E-FTE auto anggaran kos kasar berapa? Maksudnya siap hose SAMCO, wastegate,timer, meter2 basic turbo dan benda yg penting sahaja... Tengah mencari nadi baru auto lak.

    ReplyDelete
  14. wsalam ... terima kasih kerana sudi comment kat sini....bab kos tu x pasti la tuan sbb kami sendiri x biasa lagi convert 4e ke body sutera...kena tgk dan kaju baru bleh buka harga...harap tuan paham keadaan kami . apa apa sila ke wsop

    ReplyDelete
  15. ok... Trimas kerana sudi menjawap...

    ReplyDelete
  16. Kerata Inokom Atos minyak engine bocor. Berapa harga nak repair? Kalau saya beli spare part berapa pula upah? Berminat dengan workshop anda.

    ReplyDelete
  17. salam saya nak tanya hafcut apa boleh masuk kat naza ria.dan brapa agaknya kos siap pasang..nizam kulim

    ReplyDelete
  18. A'kum tuan... tumpang bertanya... enjin naza sutera boleh pasang unichip tak? dan enjin apa yg boleh masuk kat naza sutera.

    ReplyDelete
  19. gulp....x biasa plak masuk sutera unicip....
    ....masuk engine kelisa

    ReplyDelete
  20. Salam bro...kalo naza sutera convert enjin kenari or yrv na, mounting kiri kanan n gearbox cmne? Drive shaft nk kene costum ke? Plzzz... sbb naza saya dah nazak.. nk tuko enjin trus ni

    ReplyDelete
  21. tak biasa lagi piker utk masuk yrv n/a ... kalau masuk engine kelisa tu boleh lah....semua kena custom made

    ReplyDelete
  22. salam..kalau naza sutera masuk enjin kelisa agak2 berapa kos?

    ReplyDelete
  23. enjin myvi boleh x msk dalam sutera.

    ReplyDelete
  24. Assalam..klu naza sutera bleh masuk engine myvi,,berapa anggaran kos dan lepas puspakom x? terima ksih kerana membantu,,,

    ReplyDelete
  25. engine 1.3 yg sesuai ngan naza sutera dan lepas puspakom? terima kasih

    ReplyDelete
  26. salam bos.. enjin ape yg boleh masuk dgn atos? Atos mk sy enjin da kong.. enjin l9 bleh ke? Kenari?

    ReplyDelete
  27. vios manual mau tukar auto boleh buat?

    ReplyDelete
  28. boleh..pi cari barang complete set..or nak mudah cari kete suka sama suka..sama konsep cam kita bikin myvi hari tu

    ReplyDelete
  29. bro,kenari aku dah masuk enjin yrv.kalau mounting nak tukar bolehkah tukar mounting kenari .muat tak?

    ReplyDelete
  30. x muat...masuk je mounting ori yrv..ada jual

    ReplyDelete
  31. Bro klu nk tukar engine kenari ambik halcut model apa. Mau yang 1000 cc NA.

    ReplyDelete
  32. skang ni engine kenari tu model apa ? apa masalah..sila call saya utk jelaskan isu .. 019 4736121

    ReplyDelete
  33. berapa bajet untuk masukkan engine myvi dlm naza sutera.?

    ReplyDelete
  34. Boss..
    Waja kalu budjet 6k engine apa bley masuk.
    Engine skank mkan miyak kuat sngat la.
    Keta 2002 auto.
    Boleh whatapps saya ke Nomber - 0125114164 :fozi

    ReplyDelete
  35. 6k x cukup la..masuk gdi pun minyak kuat...cari mivec je lah..mo ada 10k siap pasang

    ReplyDelete
  36. Bro viva 850 enjin ape bleh msuk dan endorse jpj lepas??

    ReplyDelete
  37. 1000cc n/a boleh... 660 turbo boleh

    ReplyDelete
  38. Salam. Boleh buat tukar engine Hyundai Trajet? Kreta 2001. Engine sama 2006. Engine dah ada. Brapa upah

    ReplyDelete
    Replies
    1. engine yang sama or belainan..sila ke wsop

      Delete